VAN-SYB tipt: fiscale wetgeving werkkleding

Fiscale wetgeving werkkleding: zo zit het

VAN-SYB levert een totaalconcept voor de horeca: je kunt bij ons terecht voor kleding, belts en accessoires. Wellicht is jouw oog al gevallen op een van onze items. Wist je dat bedrijfskleding onder bepaalde voorwaarden fiscaal aftrekbaar is? Waar je op moet letten? Ons team denkt graag met je mee, maar wij zetten het ook alvast voor je op een rij.

Volgens de fiscale regelgeving is het item aftrekbaar als het voldoet aan één van de voorwaarden die de Belastingdienst heeft opgesteld:

1. De kleding is (bijna) alleen maar geschikt om tijdens het werk te dragen.
2. De kleding is voorzien van één of meer duidelijk zichtbare logo’s of ander beeldkenmerken met in totaal een minimale oppervlakte van 70 cm2.

De verstrekking van werkkleding kan bovendien samenhangen met verplichtingen die je als werkgever hebt op grond van de Arbowet, zoals speciale isolerende of beschermende kleding. Is dit aan de orde? Dan kan de kleding ook belastingvrij worden verstrekt.

Uniformiteit

De eerste voorwaarde betreft een uniform of uniforme kleding, zodat de werknemers herkend kunnen worden. Denk hierbij aan een laboratoriumjas.

Logo eisen

Bij de tweede voorwaarde gaat het om een uniek kenmerk van de werkgever. Wil je fiscaal gezien werken met bedrijfskleding? Dan moet je het item voorzien van een duidelijk zichtbar logo of ander uniek beeldmerk. Dit kan op de kleding worden gedrukt of geborduurd. Per kledingstuk moet dit gaan om in totaal 70cm2. VAN-SYB helpt je hier graag mee! Neem contact op voor de mogelijkheden!

Een tip is om met je werknemers af te spreken dat kleding na werktijd achtergelaten wordt op de werkplek. Zo voorkom je namelijk een naheffingsaanslag.

Meer weten? Je vindt alle fiscale informatie over werkkleding op de website van de Belastingdienst.