VAN-SYB horeca tips lederen schort verzorging

Een lederen schort. En nu?

Je hebt een lederen schort (of accessoire of tas) bij VAN-SYB aangeschaft. We gaan er van uit dat je het item altijd op z’n mooist wil gebruiken en het beste eruit wilt halen! Onze items zijn altijd gemaakt van kwaliteitsleer, dat zal ervoor zorgen dat het item lang mee gaat en zal na verloop van tijd alleen nog maar mooier worden. Bij intensief gebruik vraagt je lederen schort wel om een beetje aandacht in de vorm van onderhoud. Hoe je dat doet? Je leest het hier!

Een lederen short: het eerste gebruik

Wanneer wij de schorten hebben geleverd, zullen wij ervoor zorgen dat deze klaar zijn voor gebruik. De schorten zijn voorzien van een goede poetsbeurt en zijn ingevet, zodat het leer er mooi verzorgd uit ziet. Je kunt dus direct met de schorten de werkvloer op!

En daarna?

Het assortiment van VAN-SYB is altijd gemaakt van gecertificeerd duurzaam gelooid en plantaardig gekleurd leer van de beste kwaliteit. Ook kwaliteitsproducten verlangen onderhoud en om het leer mooi te houden, raden wij aan om het schort met enige regelmaat in te vetten. De frequentie is afhankelijk van het gebruik, de hoeveelheid blootstelling aan zonlicht en of het item vaak in aanraking komt met water. Vertrouw daarom op je eigen inzicht. Voelt het leder ruw en droog aan en ziet het er wat dof uit? Vet het schort dan goed in met ledervet met behulp van een zachte doek.

Help, een vlek!

Bij ernstige vlekken op het schort kan je het schort met een zachte doek en huishoudzeep zonder toevoegingen schoonmaken. Maak het schort vervolgens in zijn geheel licht vochtig met een schone, zachte doek. Wanneer het schort helemaal droog is, kan deze worden ingevet. Laat het schort niet in de zon of bij een kachel opdrogen om uitdroging te voorkomen! Gebruik nooit middelen als aceton of benzine om het schort schoon te maken. Deze middelen zijn bijtend en zullen het leder aantasten.

Nog enkele tips

Wil je het lederen schort opbergen? Doe dat dan niet in een plastic zak. Aangezien leder een natuurproduct is, moet het item goed kunnen blijven ademen om het in goede conditie te houden. Houdt in gedachten dat het invetten niet alleen belangrijk is voor de kwaliteit van het leer, maar ook preventief is voor het afstoten van vuil. Tot slot geven we je graag mee dat je zult zien dat het schort door het gebruik alleen maar soepeler en mooier wordt.

Veel succes!

Heb je nog vragen over het onderhoud van lederen items? Neem gerust contact op. Volg ons ook op Instagram op op de hoogte te blijven van allerlei ontwikkelingen!