Het ontstaan van de VAN-SYB visagieschorten

Het ontstaan van de VAN-SYB visagieschorten

Na de afronding van de tassen-vakopleiding in 2011 startte Marja Eshuijs haar eigen leeratelier. Het assortiment tassen breidde zich snel uit:

“Het bleef echter niet lang bij enkel het ontwerpen en maken van tassen. Al snel startten we met het maken van bedieningsschorten en horeca-accessoires. Ook binnen deze ontwerpen zijn kwaliteit, duurzaamheid en ambacht de belangrijkste pijlers van VAN-SYB. Daarnaast zijn flexibiliteit en functionaliteit de uitgangspunten die wij altijd voor ogen houden bij de custom-made ontwerpen.”

Een nieuwe doelgroep

Het bleef echter ook niet bij de horeca. De schorten bleken namelijk ook aan te slaan bij een heel andere, nieuwe doelgroep, namelijk kappers en visagisten. Voor kappers en visagisten is het immers ook essentieel om alle munitie bij je te hebben, maar ook om je handen vrij te hebben. Door in gesprek te gaan met mensen uit het vak, ontwikkelde team VAN-SYB diverse modellen.

Lelie

Een van deze modellen is het visagieschort Lelie. De lederen uitvoering van dit leren visagie schort zorgt voor een stoere look en maakt dat dit schort een duurzame investering is. Meer weten over het gebruik van een lederen schort? Lees de informatie het gebruik en onderhoud!

De vele vakken van de Lelie zorgen voor voldoende ruimte voor alle benodigdheden op de werkvloer. Denk bijvoorbeeld aan kwasten, een telefoon en kleine make-upproducten. Dit schort is uitermate geschikt voor een gelaserd logo of gekleurde stiksels voor een unieke touch!

Toeval?

Wist je dat onze schorten allemaal vernoemd zijn naar Zaanse pakhuizen? ‘Lelie’ vonden wij een geschikte naam voor dit stoere, maar vrouwelijke schort. Wat blijkt? De Lelie werd eind 19e eeuw gebouwd als pakhuis van een verffabriek en is vernoemd naar de vrouw van een van de eigenaren. Geschikter kan de naam niet! Inmiddels is het pakhuis verplaatst vanuit Westzaan naar de Zaanse Schans, waar het dienst doet als tentoonstellingsruimte.

Ronald Maasakkers

Ronald Maasakkers is make-up artist en nagelstylist met meer dan 30 jaar ervaring. Hij is onder andere ambassadeur bij Deborah Milano en geeft make-upadvies, -trainingen en -workshops. In zijn zoektocht naar hét perfecte visagieschort voor heren, benaderde hij team VAN-SYB. Nadat zijn wensen in kaart waren gebracht, kon de ontwerpfase van start gaan.

Wij maakte een custom-made schort voor Ronald, bestaande uit een basisschort met een groot ritsvak en bevestigingsclips. Ook maakten we twee losse compartimenten: een met drie klepzakken en een met kleine vakken voor kwasten. Deze compartimenten kunnen – naar wens – door middel van de grove ringen bevestigd worden aan het basisschort.

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Wil je een mooi visagieschort of kappersbelt met karakter? Bij ons kun je terecht. Er liggen al diverse ontwerpen klaar, maar kunnen ook een custum-made ontwerp maken, geheel naar jouw behoeften. Neem contact op en maak een afspraak om eens bij atelier VAN-SYB langs te komen, zodat we samen jouw wensen kunnen vertalen naar een uniek ontwerp!